Infoseq
En del av KMA Center AB
PCI DSS, som står för Payment Card Industry Data Security Standard, är en uppsättning säkerhetsstandarder som är utformade för att säkerställa att alla företag som accepterar, bearbetar, lagrar eller överför kreditkortsuppgifter upprätthåller en säker miljö. Dessa standarder har utvecklats av Payment Card Industry Security Standards Council (PCI SSC), som grundades av de största kreditkortsföretagen, inklusive Visa, MasterCard, American Express, Discover och JCB.
Att följa PCI DSS är avgörande för att skydda känsliga kortuppgifter och för att förhindra bedrägerier och dataintrång.
Det är också ett krav för alla företag som hanterar kreditkortsuppgifter, oavsett storlek eller transaktionsvolym. Misslyckande att följa PCI DSS kan resultera i betydande böter och förlorad förtroende från kunder och partners.
Att följa PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) har flera viktiga fördelar för företag som hanterar kreditkortsuppgifter. Bland annat kommer det bidra till; Skydd mot dataintrång, PCI DSS hjälper till att skydda känslig betalningsinformation från hackare och andra säkerhetshot, genom att följa säkerhetsstandarderna minskas risken för att kortinnehavarens data blir stulen, kunder känner sig tryggare att göra affärer med företag som följer strikta säkerhetsstandarder, undvikande av juridiska problem: Genom att följa PCI DSS kan företag undvika juridiska problem och böter relaterade till bristande datasäkerhet.
Genom att implementera och upprätthålla PCI DSS standarderna kan företag skydda sina kunders data, undvika potentiella böter och rättsliga problem, och samtidigt förbättra sin övergripande säkerhetshållning.
Att börja implementera PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) kan verka överväldigande, men genom att följa en strukturerad plan kan processen bli mer hanterbar. Börja med att bekanta dig med de 12 huvudkraven i PCI DSS. Detta hjälper dig att förstå vad som förväntas. Använd en Self-Assessment Questionnaire (SAQ) för att bedöma din nuvarande efterlevnadsstatus. Det finns olika versioner av SAQ beroende på hur du behandlar kortuppgifter. https://www.pcisecuritystandards.org/document_library/?category=saqs#results)
Dokumentera hur betalningsinformation samlas in, lagras, bearbetas och överförs inom ditt företag. Detta hjälper dig att identifiera alla platser där kortdata hanteras därefter utveckla tydliga rutiner och säkerhetskontroller för att minska risken för incidenter/dataintrång.
Att bli PCI DSS-certifierad innebär att ett företag verifierar att det uppfyller kraven i Payment Card Industry Data Security Standard. Processen kan variera beroende på företagets storlek och transaktionsvolym. Utöver det som benämns ovan ska organisationen göra en själv bedömning eller anlita en Qualified Security Assessor (QSA) Beroende på om det räcker med en själv bedömning
Använd SAQ om ditt företag är litet eller har låg transaktionsvolym.
Fyll i SAQ och samla in nödvändig dokumentation.
Qualified Security Assessor (QSA)
För större företag eller de med högre transaktionsvolym, anlita en QSA för en formell granskning.
QSA utför en grundlig genomgång och bedömning av din PCI DSS-efterlevnad.
Skriv ihop en rapport eller ta del av rapport från QSA tillsammans med eventuell annan nödvändig dokumentation och sänd in till din betalningsleverantör eller bank.
Att bli PCI DSS-certifierad innebär att ett företag verifierar att det uppfyller kraven i Payment Card Industry Data Security Standard. Processen kan variera beroende på företagets storlek och transaktionsvolym. Utöver det som benämns ovan ska organisationen göra en själv bedömning eller anlita en Qualified Security Assessor (QSA) Beroende på om det räcker med en själv bedömning
Boka ett möte med oss på antingen via funktionen (boka ett möte) på vår hemsida eller mejla in på info@infoseq.se så tar vi kontakt med er inom 48 timmar.
Tillsammans med er går vi igenom respektive standard och vilka krav de kommer ställa på er verksamhet. Ni får även en möjlighet att beskriva er verksamhet i stora drag för att vi ska kunna få de bästa förutsättningarna för att hjälpa er.
Enklare GAP analys, vart står ni idag och vart vill ni komma samt framtagande av tidsplan och projektplan.
Implementera styrande dokument och rutiner samt arbete igenom redovisande dokument såsom riskanalys, policys med mera.
Förberedelse inför en ev. certifiering.
© Copyright Infoseq. All Rights Reserved.